Ua matua'i fa'atupula'ia le fa'atauina atu o ta'avale ta'avale

图片1

Ole lalolagi ole COVID-19 o lo'o sosolo pea ma atina'e i le tele o nofoaga."Counter globalization" ua faʻateleina ai le mimilo ma suiga o fefaʻatauaiga.O lo'o fa'ailoa mai fo'i i fafo atu o mea tau ta'aloga ma mea fa'amalosi tino i Saina ni suiga e ese mai tausaga ua tuana'i.

Ile avea o se faʻataʻitaʻiga, mai ia Mati e oʻo ia Setema 2020, o le aofaʻi o le faʻatupulaia o le aofaʻi o oloa faʻatau atu a Saina e tusa ma le 18%, ma o le tausaga atoa e faʻamoemoe e sili atu i le US $ 1.2 piliona, e oʻo atu i se faʻamaumauga maualuga.

Mai Ianuari ia Setema 2020, faʻatusatusa i le tausaga atoa o le 2019, o le faʻatau atu a Saina o treadmills i isi atunuʻu poʻo itulagi na faʻatupulaia e tusa ma le US $ 90 miliona, o se faʻaopoopoga o le 11%.E matua tele le lalolagi.O ai le tuputupu a'e i le iuga?

O le fua faatatau o le tuputupu aʻe o Aferika i Matu, Aferika i Sisifo, Asia i Sautesasae ma Amerika i Saute na sili atu le maualuga nai lo le averesi o le lalolagi o le 11%, ma o atunuu e sili ona maualuga le tuputupu aʻe o Singapore, faʻatasi ai ma le 180%;UAE faʻateleina e 87%;Algeria siitia i le 82%;Ua faateleina Isaraelu i le 80%;Ua siitia Kuwait i le 76%;Oman na siitia i le 82%.

Sepania, Suetena, Initonesia, Niu Sila, Iran ma Iraq na fa'aitiitia i le sili atu i le 50%;

O le Iunaite Setete na siitia i le 11%, faatasi ai ma se siitaga e $30.94 miliona;O atunuu Asia i Sautesasae na siitia i le 19%, faatasi ai ma le aofaʻi atoa e sili atu i le US $16 miliona;O atunuu o le EU na siitia i le 37%, faatasi ai ma le siitia o le US $18.38 miliona;O le numera o le fusi tasi, tasi le auala auala na siitia i le 16%, ma o le faʻaopoopoga e 31 miliona 920 afe tala Amerika.

Mai le 2017 i le 2020, o Asia i Sautesasae na taʻitaʻia le lalolagi ma se fua faatatau o le tuputupu aʻe o le 16%, lea na tosina atu i ai Malaysia ma Thailand.Pe a faatusatusa i Viatename, Sigapoa ma Initonesia, o atunuu e lua sa manino lava le alualu i luma.O le aofaʻi o le faʻatupulaia o le aofaʻi o taʻavale na faʻaulufale mai mai Saina na maualuga e pei o le 26.9% (o le aofaʻi o oloa faaulufale mai mai Saina mai ia Ianuari ia Setema 2020 e 14.37 miliona) ma le 23.9% (o le aofaʻi o oloa faaulufale mai mai Saina mai ia Ianuari ia Setema 2020). Setema 2020 e 34.78 miliona), ma o le maketi taʻavale a atunuu e lua ua matua matutua.I le taimi lava e tasi, e tusa lava po o le a le maualuga o le faitau aofaʻi o tupulaga talavou poʻo atinaʻe, o le a avea ma maketi faʻatau tele e atiaʻe i le lumanaʻi.Maketi matua + gafatia i le lumanaʻi, ou te talitonu o le a sili ona fiafia i ai oloa fou e sili ona lelei ma maualuga.

E tusa lava po o le a le suiga o le maketi o fefaʻatauaʻiga i le lalolagi, o le faʻasaienisi ma tekinolosi faʻafouina ma le maualuga o le atinaʻeina o le faavae sili lea ona malosi mo pisinisi a Saina ma mea faigaluega faʻamalositino e auai loloto i le tauvaga maketi faavaomalo i le lumanaʻi.

 


Taimi meli: Oke-25-2021